Lancering website Langer Zelfstandig

De samenwerkende zorg -en welzijnsorganisaties starten de nieuwe website www.langer-zelfstandig.nl. Hierop is alle informatie te vinden over het programma Langer Zelfstandig en de projecten die de samenwerkende organisaties samen doen.
Op de website staat informatie over de beweging van Langer Zelfstandig en meer informatie over onze projecten zoals Langer zelfstandig met reablement.

Programmaleider Eveline Schavemaker is trots op de nieuwe website: “Er staat een mooie nieuwe website, waarop een overzichtelijke manier alle informatie is te vinden over Langer Zelfstandig. De website is door een klein team gemaakt en ingericht voor bewoners van de gemeenten om meer te lezen over de samenwerking en de projecten”.

De komende tijd wordt de website nog verder aangevuld en verbeterd.

Over Langer Zelfstandig

Voor elke oudere is het fijn om zo lang mogelijk zelfstandig te kunnen blijven. Het draagt bij aan het welzijn en de kwaliteit van leven. Als samenwerkende ouderen- en welzijnsorganisaties ondersteunen wij ouderen zodat zij zo lang mogelijk zelfstandig hun leven kunnen leiden op een manier die zij graag willen.

We ondersteunen ook mantelzorgers, zodat zij er voor hun naasten kunnen zijn. Dit doen we in de gemeenten Apeldoorn, Brummen, Lochem en Zutphen.

De samenwerkende zorgorganisaties hebben het initiatief genomen om het programma Langer Zelfstandig te ontwikkelen. Door anders te denken, kijken en doen, verwachten de zorgorganisaties meer werkplezier bij professionals, betere coördinatie van zorg en ondersteuning en minder inzet van het aantal professionals.

Het programma is ontstaan vanuit de regiovisie ouderenzorg regio Apeldoorn & Zutphen (2021). De deelnemende zorgorganisaties zijn KleinGeluk, Zorggroep Apeldoorn, Atlant, Thuiszorg Beers, Nusantara, Talma Borgh, Riwis Zorg & Welzijn, Dagelijks Leven, Zorggroep Sint Maarten, Den Bouw, Sensire, Marga Klompé, Vérian, en met ondersteuning vanuit het zorgkantoor Zilveren Kruis. Samen met Stimenz, Stichting De Kap en Stichting Welzijn Brummen presenteren we graag het programma.

Op www.langer-zelfstandig.nl is vanaf nu alle informatie te vinden.